المقادير
3 جوز حمام
حوالى نصف كيلو ارز
معلقة سمنه ومعلقة زيت
كبد وقوانص الحمام مقطعه مكعبات
بهارات وملح
الطريقه
نغسل الكبد والقوانص والقلوب كويس ونقطعهم علشان هنحطهم مع الرز اللى هنحشى به الحمام
وبعدين نجيب صينيه ونحط فيها معلقة سمنه ومعلقة الزيت ونحطها على النار ثم نضيف الارز المغسول ونقلب الارز ونحط عليهم الكبد والقوانص وبعدين نقلبهم شويه وبعدها تحطى البهارات
ملح كمون وفلفل وقرفه ونعناع رشه جوزة الطيب
بعدين تشوحيهم كويس لحد ما الارز ياخد لون بنى وبعدين ضيفى ماء مغلى وضفيه على الارز عشان يستوى نصف سوا بيها
بحشى الحمامه من فوق ومن تحت يعنى بحشى بطنها من تحت وبحشى ظورها من فوق وطبعا حاولى ما تمليهاش اوى لان الارز هيزيد جواها وبقفله بالخله او بالخيط
ونحضر مياة السواةاو السلق بها البصلة والجزر والحبهان والورق اللورى وعود قرفه وفلفل وكمون وعند غليان المياة نسقط الحمام فيها
هو مش بياخد سوى كتير
بياخد حوالى 45ق ثم بعد السوا انشله من الشوربه وادهنه بمعلقتين صلصه وعصيرليمون او كاتشب مع م زيت وادخله الفرن يتحمر او احمرة فى الزيت زى ماتحبى
مصدر هذا الموضوع : حمام المحشى ارز
0 التعليقات:
إرسال تعليق