السبت، 27 فبراير 2016

روستو صدور الديك الرومى

12512626_1657135001203731_1227961030578047101_n

المقادير :-
صدر ديك رومى مخلى من العظم
نجيب صدر الديك الرومى ونغسلة كويس ونربطة بالدوبارة
ننفع الصدر فى التتبيلة ونحطة فى التلاجة لمدة يوم كامل
والتتبيلة :
كوب زبادى + بصلة مفرومة+ طماطم مبشورة+حبه فلفل +بهارات وملح وفلفل + معلقة +زعتر +روزمارى +م صويا صوص
تانى يوم نخرجها من التتبيلة ونعمل فتحات بالسكينة ونغرس فيها فصوص الثوم و بعدين نحطها فى الطاسةبها زبدة ونشوحها من كل الاتجاهات
بعدين نحط كوب ونص ماء و بصله وجزره وفلفل وورق لورا وحبهان ونغطيها في بلاستيك فويل وورق فويل ونسيبها على نار هادية لمدة ساعة ونص لحد ماتستوى خالص بعدين لفيها فى ورق فويل وسبتها ترتاح فى الرف اللى تحت الفريزر لمدة6 ساعات او ليله كامله ثم وبعد ما نبرده نفك الخيط الدوبارة نقطعه بسكينه حامية شرايح وندخنه ولعى فحمة وحطيتها علي فويل وغطيى عليه 10ق ياخد ريحه الشواء
صوص التقديم
***********
معلقه كبيرة دقيق
4/3 كوب كريمة اللبانى
معلقه صغيرة مستردة
ملعقة كبيرة عصير ليمون
يسخن معلقه زبدة في إناء تضاف ملعقة دقيق و تقلب جيداً ، تضاف ملعقة صغيرةمستردة و تقلب جيداً ، تضاف كريمة اللبانى و مكعب المرقة والملح و 2/1 كوب ماء ، تترك الصلصة لتغلي و تبدأ أن تتكاثف ، ترفع من على النار ويضاف عصير الليمون .
يقطع صدور الديك إلى شرائح بعد أن يبرد تماماً وترص فى طبق التقديم و تسكب الصلصة فوق شرائح الديك ، تقدم باقي الصلصة في وعاء منفصل

 

مصدر هذا الموضوع : روستو صدور الديك الرومى


0 التعليقات:

إرسال تعليق