الاثنين، 8 فبراير 2016

‫‏البصارة المصريه‬

11204936_1599533526963879_4877987666521027807_n

المقادير :
نصف كيلو فول مدشوش
حزمة كزبره خضراء
حزمه بقدونس
ربطه بصل اخضر
8فصوص ثوم
بصله كبيره مقطعه قطع كبيرة
بصله مقطعه صغير للتزين
كزبرة جافه مطحونة
م ص نعناع
2مكعب مرقه
ملح و فلفل و كمون مطحون

الطريقه
أغسلى الفول و أنقعيه فى ماء لمدة ساعتين
غيرى الماء و ضعى ماء آخر و ضعيه على النار ثم أضيفى البصله الكبيرة و فصوص الثوم والكزبرة والبقدونس والبصل الاخضروالنعناع ومكعب مرقه و النار تكون هاديه و من وقت لآخر تقللبى بعد ما ينضج الفول و شكله يكون تام النضج اطفى عليه
نجيب البصله المقطعه صغير ونضع عليه 2 ملعقه دقيق +معلقه نشا وملعقه ملح صغيره ونقلبه ونحمره فى زيت غزير وسخن جدا ونتبله بالكمون والفلفل بعد التحمير
فى الخلاط ضعى الفول ثم أضربيهم فى الخلاط .
ثم وبعد ما شيلت البصل أضع خليط الفول فى نفس الزيت وأقلبه كويس مع اضافة مرقة فورية وملح وفلفل أسمر حسب الرغبة وتغلى قليلا لمدة 5 دقائق ثم أبعديها عن النار
وبعدها حطيها بالأطباق ورشى البصل عليها وهى سخنة وأتركيها تهدأ

 
 
 

مصدر هذا الموضوع : ‫‏البصارة المصريه‬


0 التعليقات:

إرسال تعليق