الاثنين، 8 فبراير 2016

‫‏كانيلونى باللحمة المفرومة‬

12002136_1616013208649244_7999881199755987372_n

اولا.المقادير العجينه
_ كوب ونصف دقيق
– كوب ونصف لبن
-3بيض
– معلقه زيدة
– ذرة ملح فلفل اسمر
ثانيا.العصاج
لحمة مفرومة
بصله مبشورة
فصين توم +حبه فلفل اخضر
فلفل قرفه وجوزة الطيب
(2معلقه زيت ونصفر البصله وفصين توم ومعها حبه فلفل اخضر ونحط اللحمة المفرومة ورشه فلفل و ملح ورشه بهارات وجوزة الطيب)
ثالثا.صوص البشاميل (او صوص طماطم)
3ملاعق دقيق مع معلقتين سمن عالنار ولما يصفروا ننزل 3كوب لبن

الطريقة
نخلط المكونات كلها مع بعض فى الخلاط ثم تترك 1|2ساعه فى التلاجه
وبعد كده نسخن طاسةتيفال ونحط فيها قطعة زبدة صغيرة ونحط مقدار من العجينة دى وبعد ما تستوى نقلبها على الوش التانى وهكذا لحد ما تخلص العجينةوبعد كده نبتدى ندهن كل كريبايه بمعلقه بشاميل ونحط لحمه مفرومه ونلفها ونجيب صنية وندهنها بمادة دهنية سمنة او زبدة ونرص وحدات الكريب جمب بعضها ثم رشيى البشاميل وبعدين نرش عليها الجبنة الرومى والموتزرلا المبشوروبعدين ندخل الصنية الفرن وشوية ونشغل الشواية عشان الجبنة تسيح وتاخد لون من فوق

 
 
 

مصدر هذا الموضوع : ‫‏كانيلونى باللحمة المفرومة‬


0 التعليقات:

إرسال تعليق