الاثنين، 21 مارس 2016

الجبن الدمياطى البيتى

12642757_1657131544537410_2803486097388972260_n

المكونات
2كيلو لبن
2 معلقة منفحة
الطريقه
-دفي الحليب على النار يعنى مثل دمع العين لازم تكون حرارته قريبه من حراره الجسم 38درجه
-ثم نظيف المنفحه ونقلب جيدا عشان يختلطوا جيدا
بعد ما تتفاعل المنفحه مع الحليب نغطيهم علشان يظلوا محتفظين بالحراره ومنستنى عليهم مده 4 ساعه يعني لغايه ما يتخثر الحليب
ثم نجيب مصفه وشاشه كبيره نفردالشاشه في المصفاه ونحط فيها اللبن اللي تجمد وبعدين نعصد
او نربط الشاشه عليهاكويس ونسيبها في المصفاة تصفي ميتها لمدة 6ساعات وونضغط عاليهاا باى شئ تقيل مثلا حلة اوو طبق ملياان ثم ناخد الجبنه ونضعها فى صينيه ونقطع الجبنه بالسكينه ومن رش عليها كميه ملح كافيه على شان تجمد ونسيبها في التلاجه 3ايام عشان الملح يسويها
لو حبينا نخزن الجبنه
وهي وضع كميه من الماء والملح على النار وغليهم ثم ونضيف فلفل احمر حراق اة اخضرواول لما تبرد تحطى الجبنه ونخزنها فتره لحد ما تقدم لو قعدت سنه موش هتبوظ هتبقي تحفه واحلي من الجاهزه

 

مصدر هذا الموضوع : الجبن الدمياطى البيتى


0 التعليقات:

إرسال تعليق