الخميس، 31 مارس 2016

كفته الحاتى

10690354_593987660728984_8917487430839605980_n

 المقادير :

1/2 كيلو لحمه مفرومه وتكون ناعمه حته دهن ضانى ودا التكه الاولى
1بصله كبير
1 بطاطس كبيره مسلوقه ربع سلقه ودى التكه التانيه
رشه قرفه
رشه جنزبيل بهارات لحمه 
فلفل اسمر
ملح
معلقه كبيره كزبره خضره او بقدونس

طريقة تحضير كفته الحاتى :

نبدأ بخلط كل المكونات مع بعضها ونضيفها للحمه مش تنسي تفرمى الحته بتاعت الدهن الضانى لانها بتدى طعم روووعه ثم صبعيها ومش تنسى تبلى ايدك بميه البصل اللى على جنب بتعطى طعم للكفته.
ثم نرصهم في صينية تيفال ونصب عليها مائة البصل مع مراعاة عدم اضافة ولانقطة مايه لان هى هاتخرج سوائلها ولما تستوي وتحمر نكون مولعين قطعة فحم ونضع في فنجان قطعة زبدة ونضع فوقها الفحم عشان يديكي طعم المشوي.
ثم نعلي عليها النار حتي تحمر قليلا وتنشف من السوائل وتقدم وبالهنا على صحتكم.
 

مصدر هذا الموضوع : كفته الحاتى


0 التعليقات:

إرسال تعليق