الجمعة، 4 مارس 2016

البقسماط

url

المكونات
2.5كوب دقيق
1/2معلقه كبيرة خميره
معلقه سكر
1/2معلقه صغيره ملح
1/2كوب زيت
3/4كوب ماء دافي للعجن
للوجه
بيضه +لبن +فانليا سمسم حبه البركه…
الطريقه
يوضع الدقيق مع السكر مع الملح ويخلط بعدين الزيت ويقلب جيدا ثم الخميرة مع الماء الدافي ونخلطهم كلهم سواويعجنوا كويس وتترك عشره دقائق لترتاح ثم شكلى العجين على هيئة أصابع طوليه و تدهن الأصابع بالبيض المخفوق وضعى كمية مناسبة من السمسم أو شمر أو الكمون الصحيح ثم ادهني الوجه بصفارالبيض مع قليل من الحليب ويوضع علي لوجه السمسم أو حبه البركه حسب الرغبه وتترك لتخمر1/2ساعه وتدخل الفرن علي درجه حراره 190 لمده ربع ساعه أو حتي يتحمر الوجه

 

مصدر هذا الموضوع : البقسماط


0 التعليقات:

إرسال تعليق