الجمعة، 4 مارس 2016

القلقاس

12572991_1657133867870511_919618445171085962_n

المكونات:
– 1 كيلو قلقاس.
– ½ كيلو لحمة ضانى أو بقرى مقطعة مكعبات.
– بصلة كبيرة مفرومة ناعم.
– 5 فصوص ثوم مفرومة ناعم.
– 2 حزمة سلق+ربطة شبت.
– 1|2كوب كزبرة خضرةمفرومة ناعم.
– 1 ملعقة كبيرة زيت.
– 2 ملعقة كبيرة سمنة أو زبدة.
– ¼ ملعقة صغيرة حبهان(هيل) مطحون.
– 4 فصوص مستكة (مسكة).
– 1 ملح.
– 1 فلفل أسود.
الطريقة:
1- إسلقىِ اللحمة فى كمية من الماء وضيفىِ لها البصلة المفرومة والحبهان والمستكة والملح والفلفل الأسود.
2- قشرىِ القلقاس وقطعيه مكعبات،يُضاف القلقاس إلى ماء مغلي ويُترك على نار متوسطة لمدة 5 دقائق ويُرفع قبل أن ينضج ويُصفى ويُترك جانباً وذلك للتخلص من المادة اللزجة. ثم ضيفيه لشربة اللحم وهى بتغلىِ وسيبيه (إتركيه) لحد ما يطرىَّ.
3- إفرمىِ السلق والكسبرة والشبت بشويه شوربه فى الكَّبة، وإضغطىِ عليه لتصفيته تماماً من السوائل،
4- سخنىِ2 م سمنه فى قلاية، وحمرىِ فيه السلق وإدعكيه بظهر الملعقة لتنعيمه لحد ما يبقى صلصة خضرة سميكة، وضيفي نصفها للقلقاس.
5- ذوبىِ السمنة فى القلاية، وضيفىِ لها باقى خليط السلق والثوم المهروس وحمريهم وضيفيهم للقلقاس وسيبيه لحد ما يستوىِ

 

مصدر هذا الموضوع : القلقاس


0 التعليقات:

إرسال تعليق