الوصفة الاولى
مقادير العجينة
كوبين طحين
كوب حليب سائل دافئ
ملعقتين صغار سكر
ملعقتين صغار ملح
ملعقتين خميرة
الطريقة:
تخلط النواد جميعاً وتترك ساعه لتختمر
مقادير الحشو:
كوب ذرة
بصلة متوسطة الحجم
فلفل اخضر حجم متوسط
فلفل اسود حسب الرغبة
ملح
ربع كيلو لحمة
وكوب جبن موزرلا مبروش
نثرم البصل والفلفل نلعم ونضع زيت في نقلاة ونحمسهم قليلا وبعدها نضيف اللحم
والفلفل الاسود وللملح وبلاخير نضع الذرة ونتركم لكي تبرد قليلا
ناخذ ثلثين العجينة ونضعها في قالب التارت اوي اي نوع قالب ونضع الحشوة ونرش
نصف كمية الجبن نوزعه وبعدها نضع العجينة المتبقية نضع عليها الجبن المتبقي
وتزين بلحبة السوداء والسمسم وتضع في الفرن ع درجة ١٨٠ لمدة نصف ساعه
اوحسب حرارة الفرن
الفطيرة التركية الوصفة الثانية
الفطيرة التركية بحشوة السجق
طريقة أخرى متجربة
العجينه :
2 كوب دقيق
نص ملعقه ملح
ملعقتين سكر
ملعقين لبن بودره
رشه زيت
خميرة
الطريقة:
وتعجني بالميه وتقسميها نصين وتخمر
تفردي اول طبقه وتحطي الحشوه وجبنه موتزريلا وتفردي الطبقه التانيه على
الرخامه وتحطيها عليها وتقفلي الجوانب
وتحطي من فوق طبقه جبنه كوبايات وترشي عليها جبنه موتزريلا وتسويها في
الفرن لغايه متحمر من تحت وبعدين تفتحي عليها الشوايه علشان تحمر من فوق.
الحشوة :
اختيارى اللى انتى عايزاه وحسب رغبتك وزوقك
تشوحي السجق على طاسه من غير سمن ولا حاجه هو هينزل ميته ومتقطعهوش
علشان ميتفتفتش خليه صوابع سليمه
وبعدين تقطعيه وتحطيله بصله وفلفل قرون وطمطمايه وتومه وتملحي وتشوحيهم مع
بعض شويه وكده جهزت وبالهنا
مصدر هذا الموضوع : الفطيرة التركية
0 التعليقات:
إرسال تعليق