الأحد، 10 أبريل 2016

تارت الفراوله

11151024_838049226289859_8362713746626820210_n

 

المقادير:

كوب سكر بودرة

3 كوب دقيق

1.5 كوب ذبدة

2 بيضات

ملعقة فانيليا صغيرة
ذرة ملح

مقادير الباستري كريم(الكاسترد):

كوب لبن

1 كوب كريمة سائلة جهينه

2 ملعقة كبيرة نشا

4 ملعقة كبيرة سكر

3 صفار بيض 
فانيلا
رشة ملح

للوجه :

2 كوب فراولة طازجة مقطعة شرائح

طريقة تحضير تارت الفراوله :

هنجيب الذبدة والسكر ونضربهم جامد لحد ما تبقي هشة بعد كدة هنضيف البيض والفانليا للخليط السابق، وبعدها هنضيف الدقيق بالتدريج مع التقليب المستمر لحد ما العجينة تبقي لينة في ايدك يمكن اضافة ملعقة ماء بارد حسب الحاجة وتدخليها في التلاجة1|2ساعه تمسك شوية.
ولما تدخليها التلاجة تعملي الباستري كريم

وطريقة الباستري كريم : 

يوضع اللبن والكريمة على النار حتى يسخن الخليط.
في وعاء يخلط البيض مع السكر والنشا والفانيلا ورشة الملح.
يصب اللبن والكريمة فوق خليط البيض بالتدريج مع التقليب المستمر.
ثم يوضع الخليط مرة اخرى على النار ، مع التقليب المستمر حتى يتماسك الخليط. وتسيبية يبرد نجهزة صينية التارت وندهنها سمن وتبطنيها بالدقيق نبدا نفرد العجينة لحد ما يبقي سمك العجينة نص سم ونغرزها بالشوكه عشان مش تقب ندخلها الفرن في حرارة متوسطة لحد ما تستوي وتسيبيها تبرد خالص نجيب الباستري كريم ونبدأ نفردة علي التارت نبدأ نرص الفراولةونضع القالب فى الثلاجة لمدة 3 ساعات على الاقل قبل التقديم.
ممكن نحشيه مجموعه فواكهه مشكله.


لتلميع الفاكهة:2 باكو جيلي فراولة مع قليل من الماء المغلي، ويقلب جيدا للتأكد من ذوبان الجيلي بالكامل.
بواسطة فرشاة، تدهن الفراولة بالجيلي.

 

مصدر هذا الموضوع : تارت الفراوله


0 التعليقات:

إرسال تعليق