الجمعة، 26 فبراير 2016

السميط المصرى

12565511_1657130737870824_7326549176387991141_n

المكونات
4 كوب دقيق
2معلقة نشا
2 معلقة كبيرة خميرة فورية
2 معلقة صغيرة سكر
كوب ماء دافئ للخميرة
كوب حليب دافئ للعجن
3 معلقة كبيرة زيت ذرة
معلقة صغيرة ملح
للوجه
بيضة مخفوقة مع م نسكافيه للوجه
الطريقه
ننخل الدقيق ونشاوالملح ونضعهم جأنبانذوب الخميرة فى الماء الدافئ مع السكر ونسيبها لحد ماتتفاعل
بعدين نضيف الخميرة والزيت على الدقيق ونعجن ونضيف الحليب تدريجيا حتى نحصل على عجينة طرية لا تلتصق باليد نفضل نعجن فيها مش اقل من 10 دقائق لحد ماتنعم جدا نعملها كورة كبيرة وندهنها زيت ونغطى عليها ونسيبها ساعتين تخمرلحد ميتضاعف حجمها بعدين نقطعها كور صغير ونبرمها زى الحبل ونعملها الشكل اللى فى الصورة بعدين ندهن الوجه بالببض ونرش سمسم وحبة البركة ونسيبها ساعة تخمر تانى ونشغل الفرن180 لازم يكون سخن جدأ والصينية تكون مدهونه زيت وندخله عالشبكة اللى فى النصف

 

مصدر هذا الموضوع : السميط المصرى


0 التعليقات:

إرسال تعليق